Staff Portal      MyPortal      kLMS

MOTTO

"Memimpin Peradaban Ummah"

title bottom left

Menjadi peneraju keagungan tradisi ilmu dan peradaban Islam.

title bottom left

Memacu kecemerlangan akademik, khidmat ummah, sahsiah berkualiti dan teknologi berinovasi berteraskan Al-Quran dan Al-Sunnah.

MATLAMAT PENDIDIKAN

title bottom left

Membentuk dai, ulama dan umarak melalui dasar pendidikan yang berteraskan integral knowledge dan berpaksikan tauhid untuk melahirkan generasi profesional yang seimbang bagi menghadapi cabaran zaman.

PIAGAM PELANGGAN

title bottom left

• Memberi layanan mesra dan perihatin kepada masalah dan keperluan pelanggan.

• Memastikan pelajar bergraduasi dalam tempoh yang dibenarkan.

• Menggunakan teknologi semasa dalam perkhidmatan pengajaran dan pembelajaran.

• Menyediakan ruang konsultasi kepada pelajar sekurang-kurangnya dua jam seminggu.

OBJEKTIF

title bottom left

• Melahirkan graduan yang holistik dan kompeten dalam membangunkan ummah dan peradaban.

• Menyediakan graduan yang berkebolehan, berdaya saing dan mampu menerokai bidang pendidikan, peradaban, pentadbiran, perkhidmatan serta komunikasi dan teknologi berinovasi.

• Melahirkan ilmuan yang profesional, kritis dan mampu menyelesaikan isu-isu kontemporari berkaitan dalam bidang pengajian peradaban Islam.

• Memperkasakan ilmu pengajian peradaban Islam melalui aktiviti pengajaran, latihan industri, penyelidikan, penerbitan dan perundingan.

• Memasyarakatkan Fakulti menerusi penganjuran program, perundingan dan khidmat ummah.

• Membangunkan program multi disiplin ilmu yang bersifat global dan profesional berasaskan kerjasama serta keperluan industri.